Skip Menu |
 

Preferred bug tracker

Please visit the preferred bug tracker to report your issue.

This queue is for tickets about the CPAN-Reporter CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 85183
Status: resolved
Priority: 0/
Queue: CPAN-Reporter

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: pause [...] tlinx.org
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Important
Broken in: 0.20
Fixed in: (no value)



Subject: reports submission doesn't use cpan proxy values
Download (untitled) / with headers
text/plain 577b
It's not clear how to configure cpan-reporter to use a proxy -- the proxy values are set in my .cpan 'MyConfig.pm', but are not being used, so my windows box can't connect and send any reports. Note -- I have been submitting reports from my linux server-- but it is the proxy host -- my windows box isn't directly on the internet (thought that was safer..)... is there a setting I don't know about that could make this work or an alternate call the software could be making in order for it to be proxied when the proxy vars are set? Otherwise, it can't connect... thanks!
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.3k
On Fri May 10 20:46:52 2013, LAWALSH wrote: Show quoted text
> It's not clear how to configure cpan-reporter to use a proxy -- the > proxy values are set in my .cpan 'MyConfig.pm', but are not being > used, so my windows box can't connect and send any reports. > > Note -- I have been submitting reports from my linux server-- but it > is the proxy host -- my windows box isn't directly on the internet > (thought that was safer..)... > > is there a setting I don't know about that could make this work or an > alternate call the software could be making in order for it to be > proxied when the proxy vars are set? Otherwise, it can't connect... > > thanks! >
Hi Linda! You're right, it's really not clear how to send reports under a proxy. Assuming you have configured CPAN Reporter to send them through Metabase (which nowadays is the only way to send directly to the CPAN Testers servers), then it relies on Metabase::Client::Simple for that, which accepts (thought that too is not documented there, it seems) the environment variable HTTP_PROXY. Could you please try setting the HTTP_PROXY environment variable so it points to your proxy location and giving it another go? If it works, let me know and I'll update the docs. Thanks for the issue report! And thank you for using CPAN::Reporter and contributing to the CPAN Testers :) Cheers, garu


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.