Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the Test-Class CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 78317
Status: resolved
Priority: 0/
Queue: Test-Class

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: CHORNY [...] cpan.org
mascip [...] gmail.com
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Normal
Broken in: 0.37
Fixed in: (no value)



Subject: die-in-setup.t fails at install in Windows XP
Download (untitled) / with headers
text/plain 936b
I get this error (see next paragraph) when installing the Test::Class module on Windows XP. As it only seems to indicate that the failure message didn't have the expected newlines (i might have misunderstood), i forced install. I tried to add these newlines manually by changing die "oops - we died\n" into die "oops - we died\n\n" in the test file, but it didn't work. If i remember well, die() doesn't like newlines. t\die-in-setup.t ............... 1/1 # Failed test 'die in setup caused test method to fail' # at t\die-in-setup.t line 28. # STDERR is: # # Failed test 'setup_method (for test method 'test') died (oops - we died)' # # at t\die-in-setup.t line 27. # # (in Foo->setup_method) # # not: # # Failed test 'setup_method (for test method 'test') died (oops - we died)' # # # at t/die-in-setup.t line 27. # # # (in Foo->setup_method) # # as expected t\die-in-setup.t ............... Failed 1/1 subtests
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.2k
I encountered the same test error. cpan automatically install Test::Class with Build.PL. but When I manually did make & make test with Makefile.PL, All tests passed without error. Is it the problem of Build.PL toolchain ? On Wed Jul 11 13:51:42 2012, mascip wrote: Show quoted text
> I get this error (see next paragraph) when installing the Test::Class > module on Windows XP. As it only seems to indicate that the failure > message didn't have the expected newlines (i might have misunderstood), > i forced install. > I tried to add these newlines manually by changing > die "oops - we died\n" > into > die "oops - we died\n\n" > in the test file, > but it didn't work. If i remember well, die() doesn't like newlines. > > t\die-in-setup.t ............... 1/1 # Failed test 'die in setup > caused test method to fail' > # at t\die-in-setup.t line 28. > # STDERR is: > # # Failed test 'setup_method (for test method 'test') died (oops - we > died)' > # # at t\die-in-setup.t line 27. > # # (in Foo->setup_method) > # > # not: > # # Failed test 'setup_method (for test method 'test') died (oops - we > died)' > # > # # at t/die-in-setup.t line 27. > # > # # (in Foo->setup_method) > # > # as expected > t\die-in-setup.t ............... Failed 1/1 subtests
Download (untitled) / with headers
text/plain 234b
I confirm this bug occurs on Windows 7 as well, with all current production versions of Strawberry Perl. This is a massive blocker for both Strawberry and Padre, could we drop the Build.PL and just go with the (working) Makefile.PL?
Download (untitled) / with headers
text/plain 200b
Wrote a patch and sent pull request: https://github.com/adrianh/test-class/pull/3 Build.PL and Makefile.PL call test programs with different kind of slashes. -- Alexandr Ciornii, http://chorny.net
Download (untitled) / with headers
text/plain 152b
Fixed in 0.38 thanks to Ovid doing the actual work involved in patching and setting up a release. Thanks to Ovid - and blame for delay to me ;) Adrian


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.