Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the Perl-Dist-Strawberry CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 67368
Status: open
Priority: 0/
Queue: Perl-Dist-Strawberry

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: blaiseroth [...] gmail.com
Cc: CHORNY [...] cpan.org
AdminCc:

Bug Information
Severity: (no value)
Broken in: (no value)
Fixed in: (no value)



Subject: perlbug sending mail doesn't work
Date: Mon, 11 Apr 2011 01:57:46 +0930
To: bug-Perl-Dist-Strawberry [...] rt.cpan.org
From: Blaise Roth <blaiseroth [...] gmail.com>
Download (untitled) / with headers
text/plain 4.4k
Subject: perlbug sending mail doesn't work Message-Id: <5.12.1_7472_1302452440@home> Reply-To: blaizer@cpan.org To: bug-Perl-Dist-Strawberry@rt.cpan.org This is a bug report for Perl::Dist::Strawberry from blaizer@cpan.org, generated with the help of perlbug 1.39 running under perl 5.12.1. ----------------------------------------------------------------- [Please describe your issue here] Hope you don't mind that this was generated with perlbug. When using perlbug for the first time and trying to send the mail, I get the expected: It appears that there is no program which looks like "sendmail" on your system and that the Mail::Send library from CPAN isn't available. Because of this, there's no easy way to automatically send your message. A copy of your message has been saved in 'C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\gUbD81TIp1' for you to send to 'perlbug@perl.org' with your normal mail client. C:\strawberry\perl\bin/perlbug.bat has detected an error while trying to send your message: . Your message may not have been sent. You will now have a chance to save a copy to disk. After successfully installing Mail::Send (all tests pass), I go though the whole sending mail process again and get the unexpected: C:\strawberry\perl\bin/perlbug.bat has detected an error while trying to send your message: Died at C:/strawberry/perl/site/lib/Mail/Mailer.pm line 158, <> line 9. . Your message may not have been sent. You will now have a chance to save a copy to disk. The same happens with perlthanks. Other than making perlbug actually work, can I suggest warning that there's no way to send mail when perlbug starts up, so that you don't have to go through the process of entering the message twice. [Please do not change anything below this line] ----------------------------------------------------------------- --- Flags: category=core severity=low --- Site configuration information for perl 5.12.1: Configured by 1 at Thu Jul 29 16:39:48 2010. Summary of my perl5 (revision 5 version 12 subversion 1) configuration: Platform: osname=MSWin32, osvers=5.1, archname=MSWin32-x86-multi-thread uname='Win32 strawberryperl 5.12.1.0 #1 Thu Jul 29 10:08:11 2010 i386' config_args='undef' hint=recommended, useposix=true, d_sigaction=undef useithreads=define, usemultiplicity=define useperlio=define, d_sfio=undef, uselargefiles=define, usesocks=undef use64bitint=undef, use64bitall=undef, uselongdouble=undef usemymalloc=n, bincompat5005=undef Compiler: cc='gcc', ccflags =' -s -O2 -DWIN32 -DHAVE_DES_FCRYPT -DUSE_SITECUSTOMIZE -DPERL_IMPLICIT_CONTEXT -DPERL_IMPLICIT_SYS -fno-strict-aliasing -mms-bitfields -DPERL_MSVCRT_READFIX', optimize='-s -O2', cppflags='-DWIN32' ccversion='', gccversion='4.4.3', gccosandvers='' intsize=4, longsize=4, ptrsize=4, doublesize=8, byteorder=1234 d_longlong=undef, longlongsize=8, d_longdbl=define, longdblsize=12 ivtype='long', ivsize=4, nvtype='double', nvsize=8, Off_t='long long', lseeksize=8 alignbytes=8, prototype=define Linker and Libraries: ld='g++', ldflags ='-s -L"C:\strawberry\perl\lib\CORE" -L"C:\strawberry\c\lib"' libpth=C:\strawberry\c\lib C:\strawberry\c\i686-w64-mingw32\lib libs=-lmoldname -lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lwinspool -lcomdlg32 -ladvapi32 -lshell32 -lole32 -loleaut32 -lnetapi32 -luuid -lws2_32 -lmpr -lwinmm -lversion -lodbc32 -lodbccp32 -lcomctl32 perllibs=-lmoldname -lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lwinspool -lcomdlg32 -ladvapi32 -lshell32 -lole32 -loleaut32 -lnetapi32 -luuid -lws2_32 -lmpr -lwinmm -lversion -lodbc32 -lodbccp32 -lcomctl32 libc=, so=dll, useshrplib=true, libperl=libperl512.a gnulibc_version='' Dynamic Linking: dlsrc=dl_win32.xs, dlext=dll, d_dlsymun=undef, ccdlflags=' ' cccdlflags=' ', lddlflags='-mdll -s -L"C:\strawberry\perl\lib\CORE" -L"C:\strawberry\c\lib"' Locally applied patches: --- @INC for perl 5.12.1: C:/strawberry/perl/site/lib C:/strawberry/perl/vendor/lib C:/strawberry/perl/lib . --- Environment for perl 5.12.1: HOME (unset) LANG (unset) LANGUAGE (unset) LD_LIBRARY_PATH (unset) LOGDIR (unset) PATH=C:\Program Files\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Program Files\MiKTeX 2.8\miktex\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\strawberry\c\bin;C:\strawberry\perl\bin;C:\Program Files\TortoiseSVN\bin;C:\strawberry\perl\site\bin;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\ PERL_BADLANG (unset) SHELL (unset)
Could you please check whether it is still an issue with the latest strawberry perl 5.14.2.1 ?

--
kmx

Download (untitled) / with headers
text/plain 261b
On Sun Feb 26 15:20:44 2012, KMX wrote: Show quoted text
> Could you please check whether it is still an issue with the latest > strawberry > perl 5.14.2.1 ?
Recently sent several reports with perlbug on 5.19.11. Does not send e-mail. -- Alexandr Ciornii, http://chorny.net
Subject: Re: [rt.cpan.org #67368] perlbug sending mail doesn't work
Date: Sat, 03 May 2014 21:15:56 +0200
To: bug-Perl-Dist-Strawberry [...] rt.cpan.org
From: kmx <kmx [...] volny.cz>
Download (untitled) / with headers
text/plain 203b
I confirm this bug. But even after couple of experiments I have no idea how to make it work. Perhaps it is worth to report this issue as a perl core bug as IMO it never worked on MS Windows. -- kmx


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.