Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the Win32-Exe CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 63685
Status: open
Priority: 0/
Queue: Win32-Exe

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: kuffner [...] cc.umanitoba.ca
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Important
Broken in: 0.15
Fixed in: (no value)



Subject: Install fails from both cpan and source
Download (untitled) / with headers
text/plain 3.1k
I'm trying to install however it keeps failing as per the below errors. It appears there are a few others online who've had this issue. Running make test C:\Perl\bin\perl.exe "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, 'blib\lib', 'blib\arch')" t/*.t t/0-pod.t ......... skipped: Test::Pod 1.00 required for testing POD t/1-basic.t ....... ok t/2-icon.t ........ ok t/3-manifest.t .... ok t/4-execupdate.t .. ok All tests successful. Files=5, Tests=252, 3 wallclock secs ( 0.06 usr + 0.03 sys = 0.09 CPU) Result: PASS C:\Perl\bin\perl.exe "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, '..\blib\li b', '..\blib\arch')" t/*.t t/0-load.t ... # Failed test 'use Win32::Exe::InsertResourceSection;' # at t/0-load.t line 6. t/0-load.t ... 1/1 # Tried to use 'Win32::Exe::InsertResourceSection'. # Error: Can't load 'C:\perl\cpan\build\Win32-Exe-0.15-OufTVO\blib\arch/aut o/Win32/Exe/InsertResourceSection/InsertResourceSection.dll' for module Win32::E xe::InsertResourceSection: load_file:Invalid access to memory location at C:/per l/lib/DynaLoader.pm line 201. # at (eval 4) line 2 # Compilation failed in require at (eval 4) line 2. # BEGIN failed--compilation aborted at (eval 4) line 2. # Looks like you failed 1 test of 1. t/0-load.t ... Dubious, test returned 1 (wstat 256, 0x100) Failed 1/1 subtests t/1-basic.t .. # Failed test 'use Win32::Exe::InsertResourceSection;' # at t/1-basic.t line 6. t/1-basic.t .. 1/1 # Tried to use 'Win32::Exe::InsertResourceSection'. # Error: Can't load 'C:\perl\cpan\build\Win32-Exe-0.15-OufTVO\blib\arch/aut o/Win32/Exe/InsertResourceSection/InsertResourceSection.dll' for module Win32::E xe::InsertResourceSection: load_file:Invalid access to memory location at C:/per l/lib/DynaLoader.pm line 201. # at (eval 4) line 2 # Compilation failed in require at (eval 4) line 2. # BEGIN failed--compilation aborted at (eval 4) line 2. # Looks like you failed 1 test of 1. t/1-basic.t .. Dubious, test returned 1 (wstat 256, 0x100) Failed 1/1 subtests Test Summary Report ------------------- t/0-load.t (Wstat: 256 Tests: 1 Failed: 1) Failed test: 1 Non-zero exit status: 1 t/1-basic.t (Wstat: 256 Tests: 1 Failed: 1) Failed test: 1 Non-zero exit status: 1 Files=2, Tests=2, 0 wallclock secs ( 0.03 usr + 0.00 sys = 0.03 CPU) Result: FAIL Failed 2/2 test programs. 2/2 subtests failed. dmake.exe: Error code 129, while making 'test_dynamic' dmake.exe: Error code 255, while making 'subdirs-test' MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz C:\Perl\site\bin\dmake.exe test -- NOT OK //hint// to see the cpan-testers results for installing this module, try: reports MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz Running make install make test had returned bad status, won't install without force Running make for R/RS/RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz Has already been unwrapped into directory C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-1.008- uVc3MQ CPAN.pm: Going to build R/RS/RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz Warning: Prerequisite 'Win32::Exe => 0.14' for 'RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz' failed when processing 'MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz' with 'make_test => NO'. Continuing, but chances to succeed are limited.
Download (untitled) / with headers
text/plain 3.6k
Thanks for the report. Could you let me know your version of Windows / Perl / MinGW. If you are using ActivePerl, could you let me know the build number. Also, could you point me towards where I can find details of "a few others online who've had this issue" so I can better understand the problems folks are having. Many Thanks Mark On Mon Dec 06 18:26:17 2010, jkuffner wrote: Show quoted text
> I'm trying to install however it keeps failing as per the below
errors. Show quoted text
> It appears there are a few others online who've had this issue. > > Running make test > C:\Perl\bin\perl.exe "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, > 'blib\lib', > 'blib\arch')" t/*.t > t/0-pod.t ......... skipped: Test::Pod 1.00 required for testing POD > t/1-basic.t ....... ok > t/2-icon.t ........ ok > t/3-manifest.t .... ok > t/4-execupdate.t .. ok > All tests successful. > Files=5, Tests=252, 3 wallclock secs ( 0.06 usr + 0.03 sys = 0.09
CPU) Show quoted text
> Result: PASS > C:\Perl\bin\perl.exe "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, > '..\blib\li > b', '..\blib\arch')" t/*.t > t/0-load.t ... > # Failed test 'use Win32::Exe::InsertResourceSection;' > # at t/0-load.t line 6. > t/0-load.t ... 1/1 # Tried to use
'Win32::Exe::InsertResourceSection'. Show quoted text
> # Error: Can't load > 'C:\perl\cpan\build\Win32-Exe-0.15-OufTVO\blib\arch/aut > o/Win32/Exe/InsertResourceSection/InsertResourceSection.dll' for
module Show quoted text
> Win32::E > xe::InsertResourceSection: load_file:Invalid access to memory location > at C:/per > l/lib/DynaLoader.pm line 201. > # at (eval 4) line 2 > # Compilation failed in require at (eval 4) line 2. > # BEGIN failed--compilation aborted at (eval 4) line 2. > # Looks like you failed 1 test of 1. > t/0-load.t ... Dubious, test returned 1 (wstat 256, 0x100) > Failed 1/1 subtests > t/1-basic.t .. > # Failed test 'use Win32::Exe::InsertResourceSection;' > # at t/1-basic.t line 6. > t/1-basic.t .. 1/1 # Tried to use
'Win32::Exe::InsertResourceSection'. Show quoted text
> # Error: Can't load > 'C:\perl\cpan\build\Win32-Exe-0.15-OufTVO\blib\arch/aut > o/Win32/Exe/InsertResourceSection/InsertResourceSection.dll' for
module Show quoted text
> Win32::E > xe::InsertResourceSection: load_file:Invalid access to memory location > at C:/per > l/lib/DynaLoader.pm line 201. > # at (eval 4) line 2 > # Compilation failed in require at (eval 4) line 2. > # BEGIN failed--compilation aborted at (eval 4) line 2. > # Looks like you failed 1 test of 1. > t/1-basic.t .. Dubious, test returned 1 (wstat 256, 0x100) > Failed 1/1 subtests > > Test Summary Report > ------------------- > t/0-load.t (Wstat: 256 Tests: 1 Failed: 1) > Failed test: 1 > Non-zero exit status: 1 > t/1-basic.t (Wstat: 256 Tests: 1 Failed: 1) > Failed test: 1 > Non-zero exit status: 1 > Files=2, Tests=2, 0 wallclock secs ( 0.03 usr + 0.00 sys = 0.03
CPU) Show quoted text
> Result: FAIL > Failed 2/2 test programs. 2/2 subtests failed. > dmake.exe: Error code 129, while making 'test_dynamic' > dmake.exe: Error code 255, while making 'subdirs-test' > MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz > C:\Perl\site\bin\dmake.exe test -- NOT OK > //hint// to see the cpan-testers results for installing this module,
try: Show quoted text
> reports MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz > Running make install > make test had returned bad status, won't install without force > Running make for R/RS/RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz > Has already been unwrapped into directory > C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-1.008- > uVc3MQ > > CPAN.pm: Going to build R/RS/RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz > > Warning: Prerequisite 'Win32::Exe => 0.14' for > 'RSCHUPP/PAR-Packer-1.008.tar.gz' > failed when processing 'MDOOTSON/Win32-Exe-0.15.tar.gz' with
'make_test Show quoted text
> => NO'. > Continuing, but chances to succeed are limited.
From: kuffner [...] cc.umanitoba.ca
Download (untitled) / with headers
text/plain 324b
I'm running ActivePerl 5.12.2 build 1202 on Windows XP (x86). I just tried the install on a second machine using the same OS and build and it failed as well. I did a quick Google search on the error and came across one thread at http://www.mail-archive.com/par@perl.org/msg04415.html that mentions some of the same errors.
Download (untitled) / with headers
text/plain 761b
Hi, Thanks for the info. I shall try and replicate the problem and look into a fix. In the meantime, if this is stopping you progressing with work, you can install Win32-Exe using the PPM gui. If version 0.15 is not yet showing as available, close the ppm gui and from the command line ppm repo sync --force Version 0.15 should now show as available. Regards Mark On Tue Dec 07 10:01:33 2010, jkuffner wrote: Show quoted text
> I'm running ActivePerl 5.12.2 build 1202 on Windows XP (x86). I just > tried the install on a second machine using the same OS and build and
it Show quoted text
> failed as well. > > I did a quick Google search on the error and came across one thread at > http://www.mail-archive.com/par@perl.org/msg04415.html that mentions > some of the same errors.
Subject: MinGW 3.4.5 + Windows XP Failure
Hi, I was able to replicate the problem exactly on Windows XP. The issue appears to be with the MinGW tools. It is not something that affects Win32::Exe alone. For example, if you download the source for Win32::Console and attempt to compile that, you will get the same error. I have checked that installing the latest gcc compiler and tools fixes the issue and indeed it does. mingw-get-inst-20101030.exe from http://www.mingw.org will give a working toolset, as does the 32 bit compiler from http://mingw- w64.sourceforge.net/ I shall leave the bug open as a reference for other users with same issue, but I don't believe there's much I can do by way of a fix in Win32::Exe Regards Mark On Tue Dec 07 10:01:33 2010, jkuffner wrote: Show quoted text
> I'm running ActivePerl 5.12.2 build 1202 on Windows XP (x86). I just > tried the install on a second machine using the same OS and build and
it Show quoted text
> failed as well. > > I did a quick Google search on the error and came across one thread at > http://www.mail-archive.com/par@perl.org/msg04415.html that mentions > some of the same errors.


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.