This queue is for tickets about the XML-LibXSLT CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id:
55880
Status:
rejected
Priority:
Low/Low
Queue:

People
Owner:
Nobody in particular
Requestors:
KENTNL [...] cpan.org
amaheshwari [...] osius.com
Cc:
AdminCc:

BugTracker
Severity:
(no value)
Broken in:
(no value)
Fixed in:
(no value)



Subject: Bug while compiling XML::LibXSLT
Date: Tue, 23 Mar 2010 20:49:02 -0700
To: <bug-XML-LibXSLT@rt.cpan.org>
From: "Anil Maheshwari" <amaheshwari@osius.com>

Distribution -- XML-LibXSLT-1.70

Perl – 5.8.8

Enterprise Linux Enterprise Linux Server release 5.3 (Carthage)

 

 

 

[root@lxebspj2app1 XML-LibXSLT-1.70]# perl Makefile.PL

running xslt-config... ok

looking for -lxslt... no

libxslt not found

Try setting LIBS and INC values on the command line

Or get libxslt and libxml2 from

  http://www.libxml.org/

If you install via RPMs, make sure you also install the -devel

RPMs, as this is where the headers (.h files) are.

 

Anil Maheshwari

Sr Principal Consultant – Infrastructure

 

OSI Consulting Private Limited

Plot No: 564-A-19-111

Road No: 92, Jubilee Hills

Hyderabad - 500033, INDIA

Email:      amaheshwari@osius.com

Office:    (+91) 40-30410123 (D)

               (+1) 818 932 2610 ext. 1123

Mobile:    (+91) 9440865489

 

On Tue 23. mar. 2010 23:49:17, amaheshwari@osius.com wrote:
Show quoted text
> Distribution -- XML-LibXSLT-1.70 > > Perl - 5.8.8 > > Enterprise Linux Enterprise Linux Server release 5.3 (Carthage) > > > > > > > > [root@lxebspj2app1 XML-LibXSLT-1.70]# perl Makefile.PL > > running xslt-config... ok > > looking for -lxslt... no > > libxslt not found >
You are missing libxslt, or don't have in the correct path, just like the error message says.

I accidentally misreported a bug today that looks *much* like this one ( I messed up and looked in/reported in the XML-LibXML bug queue instead , bah )

https://rt.cpan.org/Ticket/Display.html?id=69394

In essence, even if you have installed the libxslt development libraries, it will *still* cause the exact same error above, despite there being no problem with the libxslt libraries themselves.

In fact, in the linked case, it was an absence of the zlib development libraries!, and as the test for libxslt uses '-lz' in its link test, it falsely thinks the root cause is libxslt when its really libz

If the original poster can confirm they already had the development libraries for libxslt installed when this problem was occuring, and that installing libz's development libraries solved their issue, then this might be the solution required, otherwise I'll go off and file another bug, ( though, I think at this point, doing so is redundant somewhat )

 

Rejecting due to lack of responsiveness and invalidity.


This service runs on Request Tracker, is sponsored by The Perl Foundation, and maintained by Best Practical Solutions.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.