This queue is for tickets about the Catalyst-Devel CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id:
49911
Status:
resolved
Priority:
Low/Low

People
Owner:
Nobody in particular
Requestors:
davidslv [...] gmail.com
Cc:
AdminCc:

BugTracker
Severity:
(no value)
Broken in:
(no value)
Fixed in:
(no value)



Subject: Is Something wrong in CPAN installation
Date: Tue, 22 Sep 2009 16:09:51 +0100
To: bug-Catalyst-Devel@rt.cpan.org
From: David Silva <davidslv@gmail.com>
Hi, is my first time using Catalyst, and i'm using OpenSuse. It gives-me an error when i'm trying to install Catalyst::Devel, first i tried :
PERL_MM_USE_DEFAULT=1 cpan Catalyst::Runtime Catalyst::Devel
I send you the log installation so you might know better what's going on.
Thank you for your time.


linux-wek:~ # PERL_MM_USE_DEFAULT=1 cpan Catalyst::Devel
CPAN: Storable loaded ok (v2.18)
Going to read /root/.cpan/Metadata
  Database was generated on Tue, 22 Sep 2009 13:30:04 GMT
CPAN: YAML loaded ok (v0.70)
Going to read /root/.cpan/build/
............................................................................DONE
Found 61 old builds, restored the state of 61
Running install for module 'Catalyst::Devel'
Running make for F/FL/FLORA/Catalyst-Devel-1.20.tar.gz
  Has already been unwrapped into directory /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz
  Has already been made
Running make test
PERL_DL_NONLAZY=1 /usr/bin/perl "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, 'inc', 'blib/lib', 'blib/arch')" t/01use.t t/02pod.t t/03podcoverage.t t/optional_http-server-restart.t
t/01use.t ......................... 1/2
Show quoted text
#   Failed test 'use Catalyst::Helper;'
#   at t/01use.t line 3.
#     Tried to use 'Catalyst::Helper'.
#     Error:  Can't locate Template.pm in @INC (@INC contains: /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz/inc /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz/blib/lib /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz/blib/arch /usr/lib/perl5/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.10.0 /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl .) at /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz/blib/lib/Catalyst/Helper.pm line 13.
# BEGIN failed--compilation aborted at /root/.cpan/build/Catalyst-Devel-1.20-a7KNoz/blib/lib/Catalyst/Helper.pm line 13.
# Compilation failed in require at (eval 4) line 2.
# BEGIN failed--compilation aborted at (eval 4) line 2.
# Looks like you failed 1 test of 2.
t/01use.t ......................... Dubious, test returned 1 (wstat 256, 0x100)
Failed 1/2 subtests
t/02pod.t ......................... skipped: set TEST_POD to enable this test
t/03podcoverage.t ................. skipped: Test::Pod::Coverage 1.04 required
t/optional_http-server-restart.t .. skipped: set TEST_HTTP to enable this test

Test Summary Report
-------------------
t/01use.t                       (Wstat: 256 Tests: 2 Failed: 1)
  Failed test:  1
  Non-zero exit status: 1
Files=4, Tests=2,  0 wallclock secs ( 0.06 usr  0.01 sys +  0.26 cusr  0.03 csys =  0.36 CPU)
Result: FAIL
Failed 1/4 test programs. 1/2 subtests failed.
make: *** [test_dynamic] Error 255
  FLORA/Catalyst-Devel-1.20.tar.gz
  /usr/bin/make test -- NOT OK
//hint// to see the cpan-testers results for installing this module, try:
  reports FLORA/Catalyst-Devel-1.20.tar.gz
Running make install
  make test had returned bad status, won't install without force


--
David Silva - http://davidslv.com/
I'm afraid that this is something wrong with your CPAN version or toolchain setup generally. Catalyst-Devel specifically has Template listed in its dependencies both in the META.yml and the Makefile.PL of the distribution: http://cpansearch.perl.org/src/FLORA/Catalyst-Devel-1.20/META.yml http://cpansearch.perl.org/src/FLORA/Catalyst-Devel-1.20/Makefile.PL The fact that installing Catalyst-Devel is failing due to a stated dependency being missing is, I'm afraid, beyond our control. Thanks t0m
On Tue Sep 22 11:10:31 2009, davidslv@gmail.com wrote:
Show quoted text
> Hi, is my first time using Catalyst, and i'm using OpenSuse. It gives- > me an > error when i'm trying to install Catalyst::Devel, first i tried : > > PERL_MM_USE_DEFAULT=1 cpan Catalyst::Runtime Catalyst::Devel > > I send you the log installation so you might know better what's going > on. > Thank you for your time.
Some versions of CPAN.pm had an issue with a broken SQLite store and failed to correctly install dependencies. I suggest you upgrade CPAN to the latest version on CPAN (which right now is 1.9402) and then try the install command again.


This service runs on Request Tracker, is sponsored by The Perl Foundation, and maintained by Best Practical Solutions.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.