Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the XML-LibXML CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 398
Status: resolved
Priority: 0/
Queue: XML-LibXML

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: aeoo [...] myrealbox.com
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Critical
Broken in: 1.40
Fixed in: (no value)



Subject: Regression test fails, 06nodetypes.t, test 7-86 failed
This comes from AxKit-Needs distro, installed by hand (not CPAN, because I don't want apache installed, but I do want everything else in AxKit-Needs). Solaris 2.8. Perl 5.6.1 from sunfreeware.com. All regression tests pass except the one I mention above: --- PERL_DL_NONLAZY=1 /usr/local/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib -I/usr/local/lib/perl5/5.6.1/sun4-solaris -I/usr/local/lib/perl5/5.6.1 -e 'use Test::Harness qw(&runtests $verbose); $verbose=0; runtests @ARGV;' t/*.t t/01basic...........ok t/02parsestring.....ok t/03parsefile.......ok t/04parsefh.........ok t/05dombasic........ok t/06nodetypes.......NOK 7Can't call method "getType" on an undefined value at t/06nodetypes.t line 47. t/06nodetypes.......dubious Test returned status 22 (wstat 5632, 0x1600) DIED. FAILED tests 7-86 Failed 80/86 tests, 6.98% okay t/07nodelist........ok t/08findnodes.......ok t/09append..........ok t/10ns..............ok t/11memory..........skipped: test on this platform t/12html............ok t/13dtd.............ok t/14sax.............ok t/15nodelist........ok t/16docnodes........ok t/17callbacks.......ok t/18docfree.........ok t/19encoding........ok Failed Test Status Wstat Total Fail Failed List of Failed -------------------------------------------------------------------------------- t/06nodetypes.t 22 5632 86 80 93.02% 7-86 1 test skipped. Failed 1/19 test scripts, 94.74% okay. 80/333 subtests failed, 75.98% okay. make: *** [test_dynamic] Error 29 --- Here is a more detailed output, after I already ran make install: --- $ perl 06nodetypes.t 1..86 ok 1 # document tests ok 2 ok 3 ok 4 ok 5 ok 6 # node creation 1 (bound element) not ok 7 # Failed test 7 in 06nodetypes.t at line 46 Can't call method "getType" on an undefined value at 06nodetypes.t line 47. --- This is very odd, because I played with this test file and replaced 'createElement' with 'createComment' and I got a valid reference back. It seems like certain methods fail to return valid references, createElement being one of them. I tried getDocumentElement and that one failed to return anything too. Very suspicious. Please help.
Date: Sat, 23 Mar 2002 07:12:07 +0000 (GMT)
From: Matt Sergeant <matt [...] sergeant.org>
To: Guest via RT <bug-XML-LibXML [...] rt.cpan.org>
Subject: Re: [cpan #398] Regression test fails, 06nodetypes.t, test 7-86 failed
Download (untitled) / with headers
text/plain 2.5k
This is fixed in CVS. For now don't worry too much about it. On Fri, 22 Mar 2002, Guest via RT wrote: Show quoted text
> > > This message about XML-LibXML was sent to you by guest via rt.cpan.org > > Full context and any attached attachments can be found at: > <URL: https://rt.cpan.org/Ticket/Display.html?id=398 > > > This comes from AxKit-Needs distro, installed by hand (not CPAN, because I don't want apache installed, but I do want everything else in AxKit-Needs). Solaris 2.8. Perl 5.6.1 from sunfreeware.com. All regression tests pass except the one I mention above: > --- > PERL_DL_NONLAZY=1 /usr/local/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib -I/usr/local/lib/perl5/5.6.1/sun4-solaris -I/usr/local/lib/perl5/5.6.1 -e 'use Test::Harness qw(&runtests $verbose); $verbose=0; runtests @ARGV;' t/*.t > t/01basic...........ok > t/02parsestring.....ok > t/03parsefile.......ok > t/04parsefh.........ok > t/05dombasic........ok > t/06nodetypes.......NOK 7Can't call method "getType" on an undefined value at t/06nodetypes.t line 47. > t/06nodetypes.......dubious > Test returned status 22 (wstat 5632, 0x1600) > DIED. FAILED tests 7-86 > Failed 80/86 tests, 6.98% okay > t/07nodelist........ok > t/08findnodes.......ok > t/09append..........ok > t/10ns..............ok > t/11memory..........skipped: test on this platform > t/12html............ok > t/13dtd.............ok > t/14sax.............ok > t/15nodelist........ok > t/16docnodes........ok > t/17callbacks.......ok > t/18docfree.........ok > t/19encoding........ok > Failed Test Status Wstat Total Fail Failed List of Failed > -------------------------------------------------------------------------------- > t/06nodetypes.t 22 5632 86 80 93.02% 7-86 > 1 test skipped. > Failed 1/19 test scripts, 94.74% okay. 80/333 subtests failed, 75.98% okay. > make: *** [test_dynamic] Error 29 > --- > > Here is a more detailed output, after I already ran make install: > > --- > $ perl 06nodetypes.t > 1..86 > ok 1 > # document tests > ok 2 > ok 3 > ok 4 > ok 5 > ok 6 > # node creation 1 (bound element) > not ok 7 > # Failed test 7 in 06nodetypes.t at line 46 > Can't call method "getType" on an undefined value at 06nodetypes.t line 47. > --- > > This is very odd, because I played with this test file and replaced 'createElement' with 'createComment' and I got a valid reference back. It seems like certain methods fail to return valid references, createElement being one of them. I tried getDocumentElement and that one failed to return anything too. Very suspicious. Please help. > >
-- <!-- Matt --> <:->Get a smart net</:->


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.