Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the Module-Build CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 3687
Status: resolved
Priority: 0/
Queue: Module-Build

People
Owner: Nobody in particular
Requestors:
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: (no value)
Broken in: 0.20
Fixed in: 0.20



Subject: Tests fails on Red Hat 9
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.4k
I'm using Red Hat 9, and have tried installing Module::Build with both the CPAN shell, and manually. The tests fail. Here's what I get using the CPAN shell: t/xs............NOK 4# Test 4 got: 'error building lib/XSTest.o from 'lib/XSTest.so' at /root/.cpan/build/Module-Build-0.20/blib/lib/Module/Build/Base.pm line 1797, <File0000> line 14. ' (t/xs.t at line 33) # Expected: '' # t/xs.t line 33 is: ok $@, ''; t/xs............ok 6/11Can't exec "gcc'": No such file or directory at /root/.cpan/build/Module-Build-0.20/blib/lib/Module/Build/Base.pm line 1917, <File0000> line 14. error building lib/XSTest.o from 'lib/XSTest.so' at /root/.cpan/build/Module-Build-0.20/blib/lib/Module/Build/Base.pm line 1797, <File0000> line 14. t/xs............NOK 8# Test 8 got: 'error building lib/XSTest.o from 'lib/XSTest.so' at /root/.cpan/build/Module-Build-0.20/blib/lib/Module/Build/Base.pm line 1797, <File0000> line 14. ' (t/xs.t at line 50) # Expected: '' # t/xs.t line 50 is: ok $@, ''; t/xs............FAILED tests 4, 8 Failed 2/11 tests, 81.82% okay Failed Test Stat Wstat Total Fail Failed List of Failed ------------------------------------------------------------------------------- t/xs.t 11 2 18.18% 4 8 1 test skipped. Failed 1/10 test scripts, 90.00% okay. 2/127 subtests failed, 98.43% okay. make: *** [test] Error 29 /usr/bin/make test -- NOT OK Running make install make test had returned bad status, won't install without force
Download (untitled) / with headers
text/plain 492b
A previous user reported a similar problem, and the root of the problem is that Red Hat sets the default locale. I believe if you set the environment variable LC_ALL=C , you may have better results - not just with Module::Build, but with a lot of things. A symptom of this problem is quoting errors in your Config.pm - look at the output of 'perl -V' on your machine. My guess is that it will have several quoting errors. There's already one ("gcc'") in the output you sent me. -Ken
Download (untitled) / with headers
text/plain 432b
Show quoted text
> A symptom of this problem is quoting errors in your Config.pm - look > at the output of > 'perl -V' on your machine. My guess is that it will have several > quoting errors. There's > already one ("gcc'") in the output you sent me. > > -Ken
You were right. Your fix worked. I've reported this as a bug to Red Hat, hopefully they'll do something about it: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=103587 Thanks :)
Download (untitled) / with headers
text/plain 223b
Show quoted text
> variable LC_ALL=C , you may > have better results - not just with Module::Build, but with a lot of > things.
Is the environment variable essential for install only? Or should the user using the module also use it?
Date: Tue, 2 Sep 2003 15:58:45 -0500
Subject: Re: [cpan #3687] Tests fails on Red Hat 9
From: Ken Williams <ken [...] mathforum.org>
To: bug-Module-Build [...] rt.cpan.org
RT-Send-Cc:
Download (untitled) / with headers
text/plain 430b
On Tuesday, September 2, 2003, at 03:51 PM, Guest via RT wrote: Show quoted text
>> variable LC_ALL=C , you may >> have better results - not just with Module::Build, but with a lot of >> things.
> > Is the environment variable essential for install only? > Or should the user using the module also use it? >
My impression is that many perl things will be broken on RH 9 (including even "perl -V") without setting that variable. -Ken


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.