Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the PAR-Packer CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 24348
Status: open
Priority: 0/
Queue: PAR-Packer

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: mgrimes [...] cpan.org
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Normal
Broken in: 0.975
Fixed in: (no value)



Subject: Tests fail (Undefined subroutine &DynaLoader::dl_findfile) under ActiveState Perl 5.8.8
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.3k
I have had no luck getting pp to work under WinXP running ActiveState Perl 5.8.8 build 519 and MingW 5.1.2. All of this is a fresh install. I have attached the output from cpantest. Here is the result of one of the tests. C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-0.970>perl -Iblib\lib t\30-current_exec.t 1..4 # Please wait Set up gcc environment - 3.4.2 (mingw-special) Undefined subroutine &DynaLoader::dl_findfile called at c:/Perl/lib/DynaLoader.p m line 194. Compilation failed in require at c:/Perl/lib/IO/Handle.pm line 262. BEGIN failed--compilation aborted at c:/Perl/lib/IO/Handle.pm line 262. Compilation failed in require at c:/Perl/lib/IO/Seekable.pm line 101. BEGIN failed--compilation aborted at c:/Perl/lib/IO/Seekable.pm line 101. Compilation failed in require at c:/Perl/lib/IO/File.pm line 133. BEGIN failed--compilation aborted at c:/Perl/lib/IO/File.pm line 133. Compilation failed in require at -e line 313. not ok 1 - Created "C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-0.970\t\test-10.exec" # Failed test 'Created "C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-0.970\t\test-10.exec"' # in t\30-current_exec.t at line 39. Failed to create "C:\Perl\cpan\build\PAR-Packer-0.970\t\test-10.exec"! # Looks like you planned 4 tests but only ran 1. # Looks like you failed 1 test of 1 run. # Looks like your test died just after 1. I get the same when I try to use "pp -o out.exe t.pl", where t.pl is just print "hi\n".
Subject: cpantest.txt
Download cpantest.txt
text/plain 2.1k
This distribution has been tested as part of the cpan-testers effort to test as many new uploads to CPAN as possible. See http://testers.cpan.org/ Please cc any replies to cpan-testers@perl.org to keep other test volunteers informed and to prevent any duplicate effort. -- [ insert comments here ] -- Summary of my perl5 (revision 5 version 8 subversion 8) configuration: Platform: osname=MSWin32, osvers=5.0, archname=MSWin32-x86-multi-thread uname='' config_args='undef' hint=recommended, useposix=true, d_sigaction=undef usethreads=define use5005threads=undef useithreads=define usemultiplicity=define useperlio=define d_sfio=undef uselargefiles=define usesocks=undef use64bitint=undef use64bitall=undef uselongdouble=undef usemymalloc=n, bincompat5005=undef Compiler: cc='gcc', ccflags ='-DNDEBUG -DWIN32 -D_CONSOLE -DNO_STRICT -DHAVE_DES_FCRYPT -DNO_HASH_SEED -DUSE_SITECUSTOMIZE -DPERL_IMPLICIT_CONTEXT -DPERL_IMPLICIT_SYS -DUSE_PERLIO -DPERL_MSVCRT_READFIX -DHASATTRIBUTE -fno-strict-aliasing', optimize='-O2', cppflags='-DWIN32' ccversion='12.00.8804', gccversion='3.4.2 (mingw-special)', gccosandvers='' intsize=4, longsize=4, ptrsize=4, doublesize=8, byteorder=1234 d_longlong=undef, longlongsize=8, d_longdbl=define, longdblsize=10 ivtype='long', ivsize=4, nvtype='double', nvsize=8, Off_t='__int64', lseeksize=8 alignbytes=8, prototype=define Linker and Libraries: ld='gcc', ldflags ='-nologo -nodefaultlib -debug -opt:ref,icf -libpath:"C:\Perl\lib\CORE" -machine:x86' libpth=\lib libs=-lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lwinspool -lcomdlg32 -ladvapi32 -lshell32 -lole32 -loleaut32 -lnetapi32 -luuid -lws2_32 -lmpr -lwinmm -lversion -lodbc32 -lodbccp32 -lmsvcrt perllibs=-lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lwinspool -lcomdlg32 -ladvapi32 -lshell32 -lole32 -loleaut32 -lnetapi32 -luuid -lws2_32 -lmpr -lwinmm -lversion -lodbc32 -lodbccp32 -lmsvcrt libc=msvcrt.lib, so=dll, useshrplib=yes, libperl=perl58.lib gnulibc_version='' Dynamic Linking: dlsrc=dl_win32.xs, dlext=dll, d_dlsymun=undef, ccdlflags=' ' cccdlflags=' ', lddlflags='-mdll -L"C:\Perl\lib\CORE"'
Also, I had to change '-libdir' to '--libdir' in the myldr/Makefile in order to get it to nmake.
Download (untitled) / with headers
text/plain 252b
On Fri Jan 12 19:49:58 2007, MGRIMES wrote: Show quoted text
> Also, I had to change '-libdir' to '--libdir' in the myldr/Makefile in > order to get it to nmake.
Ok. I just upgraded PAR to 0.972 and nmake test passes. I still had to do the above fix in order to nmake.
Subject: AS Perl+MinGW+PAR::Packer, bad myldr/Makefile
Download (untitled) / with headers
text/plain 432b
Hi, thanks for the bug report. I'm glad you could get PAR::Packer to work for you. The problem with myldr/Makefile and --libdir is valid and can be reproduced on any AS Perl + MinGW + PAR::Packer combination. I am unsure as to what is causing this. Most likely, this isn't even a PAR::Packer problem per se. I can't track this down right now, but will keep this ticket open. (I changed the title.) Any hints are welcome. Steffen


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.