Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the AxKit CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 1494
Status: resolved
Priority: 0/
Queue: AxKit

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: perl [...] pryan.org
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: Critical
Broken in: 1.6
Fixed in: (no value)



Subject: Segfaulting Behavior
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.7k
Hi, I'm using apache built with my own config and am getting segfaulting with AxKit when I try the example XML included with AxKit. There were no entries in the error log except the segfault message. Setup: AxKit 1.6 (built by me) Perl 5.6.1 (from os package) Apache 1.3.26 (built by me) mod_perl 1.27 (built by me) mod_ssl 2.8.10 (built by me) php 4.2.2 (built by me) Debian testing 3.0 with a custom built Linux 2.4.19 kernel on i686 I have this in my httpd.conf: PerlModule AxKit AddHandler axkit .xml AddHandler axkit .xsp AddHandler axkit .dkb I built apache with this config: SSL_BASE=SYSTEM EAPI_MM=SYSTEM ./configure --prefix=/usr/local/apache1 --enable-module=ssl --enable-shared=ssl --enable-module=auth_anon --enable-module=auth_db --enable-module=auth_dbm --enable-module=auth_digest --enable-module=define --enable-module=digest --enable-module=rewrite --enable-module=expires --enable-module=headers --enable-module=info --enable-module=mime_magic --enable-module=mmap_static --enable-module=so --enable-module=unique_id --enable-module=usertrack --enable-module=vhost_alias --disable-rule=expat --enable-suexec --suexec-docroot=/data/served/www --suexec-logfile=/www/logs/cgi.log --suexec-umask=77 Note the "--disable-rule=expat". I built mod_perl with this config: perl Makefile.PL USE_APXS=1 WITH_APXS=/usr/local/apache1/bin/apxs EVERYTHING=1 PERL_USELARGEFILES=0 Comments: I get the segfault behavior even if I comment out the PHP stuff in httpd.conf and therefore am not loading PHP (which uses expat). I tried the FAQ suggestion and built AxKit with "NO_DIRECTIVES=1" but Makefile.PL gave me the message that it didn't know about NO_DIRECTIVES and built AxKit anyway (with the same segfault behavior). Any ideas about what is wrong?
Date: Tue, 3 Sep 2002 17:20:16 +0100 (BST)
From: Matt Sergeant <matt [...] sergeant.org>
To: Patrick_Ryan via RT <bug-AxKit [...] rt.cpan.org>
Subject: Re: [cpan #1494] Segfaulting Behavior
Download (untitled) / with headers
text/plain 271b
This is related to EAPI - we've just never been able to pin it down before... Is there any way you've got the skills to debug the segfault? As I don't have the time, and others don't have the right setup to reproduce it. You'll need to know how to use gdb pretty well.
Download (untitled) / with headers
text/plain 148b
I'm pretty sure this is related to largefiles support, and is pretty much resolved as long as you compile everything with the same flags. Resolving.


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.