Skip Menu |
 

This queue is for tickets about the Perl-Dist-Strawberry CPAN distribution.

Report information
The Basics
Id: 107433
Status: new
Priority: 0/
Queue: Perl-Dist-Strawberry

People
Owner: Nobody in particular
Requestors: jrw32982 [...] yahoo.com
Cc:
AdminCc:

Bug Information
Severity: (no value)
Broken in: (no value)
Fixed in: (no value)



Subject: cpan.bat prompt and echo fails on new strawberry install
Date: Wed, 30 Sep 2015 22:37:16 +0000 (UTC)
To: "bug-perl-dist-strawberry [...] rt.cpan.org" <bug-perl-dist-strawberry [...] rt.cpan.org>
From: John Wiersba <jrw32982 [...] yahoo.com>
Download (untitled) / with headers
text/plain 1.2k
Hi, I'm using strawberry for the first time.  Just installed it (same behavior with 64-bit and 32-bit) on my Win7Pro/SP1 64-bit desktop.  I moved the 3 strawberry directories to be first in my path.  Then ran cpan, both from the Start -> Strawberry -> Tools menu and from a CMD window.  I get this: d:\ftp>cpan Loading internal null logger. Install Log::Log4perl for logging messages cpan shell -- CPAN exploration and modules installation (v2.11) Enter 'h' for help. ←[4;mcpan> When I type in a command (like "install MODULE"), I get escape codes across the screen.  Even "exit" gives me: ←[4;mcpan> ←[1me←[0m←[1mx←[0m←[1mi←[0m←[1mt←[0m Lockfile removed. d:\ftp> The current version of strawberry I'm testing is a 32-bit version: d:\ftp>perl -v This is perl 5, version 22, subversion 0 (v5.22.0) built for MSWin32-x86-multi-t hread-64int Copyright 1987-2015, Larry Wall Perl may be copied only under the terms of either the Artistic License or the GNU General Public License, which may be found in the Perl 5 source kit. Complete documentation for Perl, including FAQ lists, should be found on this system using "man perl" or "perldoc perl".  If you have access to the Internet, point your browser at http://www.perl.org/, the Perl Home Page. Thanks!-- John
Subject: Re: [rt.cpan.org #107433] AutoReply: cpan.bat prompt and echo fails on new strawberry install
Date: Wed, 30 Sep 2015 22:51:48 +0000 (UTC)
To: "bug-Perl-Dist-Strawberry [...] rt.cpan.org" <bug-Perl-Dist-Strawberry [...] rt.cpan.org>
From: John Wiersba <jrw32982 [...] yahoo.com>
Download (untitled) / with headers
text/plain 2.9k
Fixed.  Had to remove the Unix-like utility MKS Toolkit from my PATH and other variables.  Now "cpan" is working ok. For the record, I created a .bat file which will remove all traces of environment variables which looked Unix-like: set DISPLAY= set MAN_CHM_INDEX= set MAN_HTM_PATHS= set MAN_TXT_INDEX= set NUTCROOT= set PROMPT= set ROOTDIR= set SHELL= set TERMCAP= set TERMINFO= set TERM= and also removed anything suspicious from PATH, including MKS, other distributions of perl (e.g. ActiveState, dwimperl) which should have been blocked anyway due to strawberrying being first in PATH, but just in case. Thanks! From: Bugs in Perl-Dist-Strawberry via RT <bug-Perl-Dist-Strawberry@rt.cpan.org> To: jrw32982@yahoo.com Sent: Wednesday, September 30, 2015 6:37 PM Subject: [rt.cpan.org #107433] AutoReply: cpan.bat prompt and echo fails on new strawberry install Greetings, This message has been automatically generated in response to the creation of a trouble ticket regarding:     "cpan.bat prompt and echo fails on new strawberry install", a summary of which appears below. There is no need to reply to this message right now.  Your ticket has been assigned an ID of [rt.cpan.org #107433].  Your ticket is accessible on the web at:     https://rt.cpan.org/Ticket/Display.html?id=107433 Please include the string:         [rt.cpan.org #107433] in the subject line of all future correspondence about this issue. To do so, you may reply to this message.                         Thank you,                         bug-Perl-Dist-Strawberry@rt.cpan.org ------------------------------------------------------------------------- Hi, I'm using strawberry for the first time.  Just installed it (same behavior with 64-bit and 32-bit) on my Win7Pro/SP1 64-bit desktop.  I moved the 3 strawberry directories to be first in my path.  Then ran cpan, both from the Start -> Strawberry -> Tools menu and from a CMD window.  I get this: d:\ftp>cpan Loading internal null logger. Install Log::Log4perl for logging messages cpan shell -- CPAN exploration and modules installation (v2.11) Enter 'h' for help. ←[4;mcpan> When I type in a command (like "install MODULE"), I get escape codes across the screen.  Even "exit" gives me: ←[4;mcpan> ←[1me←[0m←[1mx←[0m←[1mi←[0m←[1mt←[0m Lockfile removed. d:\ftp> The current version of strawberry I'm testing is a 32-bit version: d:\ftp>perl -v This is perl 5, version 22, subversion 0 (v5.22.0) built for MSWin32-x86-multi-t hread-64int Copyright 1987-2015, Larry Wall Perl may be copied only under the terms of either the Artistic License or the GNU General Public License, which may be found in the Perl 5 source kit. Complete documentation for Perl, including FAQ lists, should be found on this system using "man perl" or "perldoc perl".  If you have access to the Internet, point your browser at http://www.perl.org/, the Perl Home Page. Thanks!-- John


This service is sponsored and maintained by Best Practical Solutions and runs on Perl.org infrastructure.

Please report any issues with rt.cpan.org to rt-cpan-admin@bestpractical.com.